Olemme kuudella kampuksella Uudellamaalla toimiva ammattikorkeakoulu. Yhteisöömme kuuluu noin 7 800 opiskelijaa, 600 henkilökunnan jäsentä sekä yli 30 000 alumnia.
Me Laureassa uskomme vuorovaikutukseen ja ihmisen kohtaamiseen; taito kohdata toinen ihminen on arvokkain pääomamme. Palvelujen johtaminen perustuu ihmisen ymmärtämiseen, markkinointi ja myynti asiakasymmärrykseen, hoitotyö potilaan ja sosiaalityö asiakkaan ymmärtämiseen ja turvallisuus ihmisen ja käyttäjän ymmärtämiseen.
Laureassa on monia eri opiskelu- ja oppimistapoja. Yhteistä eri opiskelutavoille on tutkiva ja kehittävä työote, jota Laureassa kutsutaan kehittämispohjaiseksi oppimiseksi (Learning by Developing, LbD). Hankit ammattialallasi tarvittavaa osaamista osallistumalla kehittämishankkeisiin ja -projekteihin. Laureassa pääset oikeasti tekemään!
Meillä Laureassa:
• Opit tutkimalla, pohtimalla ja kehittämällä yhdessä opettajien, opiskelijoiden ja työelämän kanssa
• Kartutat tietoperustaa
• Harjoittelet taitoja käytännössä
• Kehität luovia ongelmanratkaisutapoja
• Hankit ammattialallasi tarvittavaa osaamista osallistumalla monipuolisesti erilaisiin kehittämishankkeisiin ja -projekteihin
• Luot jo opiskeluaikanasi työelämäsuhteita, sillä opinnoissamme vuorovaikutus työelämän kanssa on aktiivista
Kehittämispohjainen oppiminen on läsnä kaikissa opiskelutavoissamme. Laurean tutkintoon johtavassa koulutuksessa on kolme toisistaan poikkeavaa toteutusmuotoa: päiväopiskelu, monimuoto-opiskelu ja verkko-opiskelu. Kaikissa näissä toteutetaan laurealaista kehittämispohjaisen oppimisen pedagogiikkaa eli Learning by Developing (LbD) -mallia kuhunkin toteutustapaan sovelletulla tavalla.
https://www.laurea.fi/koulutus/pedagogisia-innovaatioita/lbd/
Yrittäjyysopintojen suhteen Laurea haluaa tarjota jokaiselle opiskelijalle riittävän perusymmärryksen tulevaisuuden työelämän yrittäjämäisestä luonteesta ja kyvykkyyden siinä selviytyäkseen. Yrittäjyyden perusymmärryksen hankittuaan opiskelija voi edetä haasteellisempiinkin yrittäjyyden muotoihin, kuten myyntiagenttiyrittäjyys, omistajavaihdosyrittäjyys tai startup-yrittäjyys.
Jokainen koulutusohjelma sisältää tietyn määrän yrittäjyysopintoja osana pakollisia opintoja. Pakollisten yrittäjyysopintojen määrä vaihtelee tutkinnosta riippuen. Tämän lisäksi jokainen opiskelija voi syventää osaamistaan täydentävien yrittäjyysopintojen muodossa. Täydentävät yrittäjyysopinnot ovat jokaiselle samat, ne on esitelty alla olevassa kuviossa.
Työelämän kiihtyvästä muutostahdista johtuen yhä useampi opiskelija pohtii yrittäjyyttä yhtenä tulevaisuuden uravaihtoehtona. Tästä syystä opiskelijasta asiantuntijaksi opintojaksoilla yrittäjyys on yhtenä teemana valinnaisissa tehtävissä. Yrittäjyysteemaan liittyvät tehtävät tässä opintokokonaisuudessa liittyvät tulevaisuuden työelämään (1 op) ja oman osaamisen tunnistaminen (1op). Opiskelija voi tehdä oman tarpeensa mukaisesti molemmat tai vain yhden tehtävän.
https://www.laurea.fi/koulutus/opiskelijana-laureassa/opiskelijayrittajyys/
Laureassa sinulla on useita joustavia tapoja hankkia osaamista osaksi tutkintoasi.
Voit edetä opinnoissasi:
• osallistumalla opintojaksototeutuksiin
• hyödyntämällä aiemmin hankittua osaamistasi (Hyväksiluku ja Osaamisen näyttö)
• hyödyntämällä opintojen aikana työssä karttuvaa osaamista (Työn opinnollistaminen)
• hankkimalla osaamista vapaaehtoistyössä, TKI-hankkeessa tai projektissa tai Laureamkon opiskelija-aktiivitoiminnassa
Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Jo olemassa oleva tutkintotavoitteiden mukainen osaamisesi voidaan huomioida tutkinnossasi osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen kautta (käytetään usein myös lyhennettä AHOT). Lähtökohtana on osaamisperustainen ajattelu, jossa ratkaisevaa on itse osaaminen, ei se, miten ja missä osaaminen on hankittu
Työn opinnollistaminen
Tutkinnossasi edellytettävää osaamista voit hankkia myös tekemällä työtä. Opintojen aikaisen työn opinnollistaminen edistää ammatillista kehittymistäsi, nopeuttaa opintojesi etenemistä ja tutkintoon valmistumistasi. Työn opinnollistaminen on siis vaihtoehtoinen tapa opiskella ja se tarkoittaa, että hankit opetussuunnitelmassasi kuvattua osaamista työtehtävissäsi tai osallistumalla opintojen aikana muuhun sellaiseen toimintaan, joka tuottaa oman tutkintosi mukaista osaamista.
https://www.laurea.fi/koulutus/uudelle-opiskelijalle/vaihtoehtoisia-tapoja-hankkia-osaamista-osaksi-tutkintoa/
info@suomenkasvukaytava.fi
c/o Parkki Business Park
Raatihuoneenkatu 21-23
13100 HÄMEENLINNA