Ruokavirasto on maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalaan kuuluva virasto ja tutkimusorganisaatio, joka toimii ihmisten, eläinten ja kasvien terveyden hyväksi, tukee maaseudun elinvoimaisuutta sekä kehittää ja ylläpitää tietojärjestelmiä.
Ruokaviraston tutkimuksen tarkoituksena on tuottaa korkeatasoista, ennakoivaa ja luotettavaa tietoa ihmisten, eläinten ja kasvien terveyden ja hyvinvoinnin sekä elintarviketurvallisuuden edistämiseksi. Ruokavirastossa tehtävä tutkimus on yhteiskunnallisesti merkittävää, vaikuttavaa ja käytännönläheistä. Tuotettu tieto tukee päätöksentekoa, elinkeinojen kilpailukyvyn kehittämistä, maaseudun elinvoimaisuuden edistämistä sekä uusiutuvien luonnonvarojen kestävän käytön turvaamista. Tätä tietoa hyödyntää koko ruokaketju kansalaisista EU-päättäjiin.
Tutkimustyössämme keskeistä on yhteistyö kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa yliopistojen, tutkimuslaitosten ja muiden sidosryhmien kanssa. Tavoitteenamme on vastata tieteellisin keinoin elinkeinon ja sidosryhmien tietotarpeisiin, edistää toimijoiden vastuullisuutta ja tuottaa tietoa Ruokaviraston valvonta- ja riskinarviointitarpeisiin.
Tutkimuksen lisäksi Ruokavirasto on viranomais- ja asiantuntijalaitos, eli tunnemme säädösympäristön ja tuemme yhteiskunnallista päätöksentekoa. Ruokavirastossa tehtävä tutkimuskin pohjautuu osin viranomaistoiminnassa syntyvään aineistoon.
Ruokaviraston toiminta kattaa koko maan ja virastossa työskentelee lähes tuhat henkilöä noin 20 paikkakunnalla.
Ruokaviraston tieteellistä tutkimusta tehdään kansallisissa ja kansainvälisissä ulkopuolisesti rahoitetuissa tutkimushankkeissa. Tutkimushankkeita ja riskinarvioinnin projekteja on yhteensä n. 40 kpl vuosittain. Lisätietoa Ruokaviraston sivuilta.
Palveluita ja lisäarvoa asiakkaillemme tarjoamme:
Janne Nieminen
Ylijohtaja, Laboratorio- ja tutkimuslinja
janne.nieminen@ruokavirasto.fi
+358 295 204 759
info@suomenkasvukaytava.fi
c/o Parkki Business Park
Raatihuoneenkatu 21-23
13100 HÄMEENLINNA